Onder knop downloads treft u jaarverslagen aan.

 

Inmiddels is het magazijn gerealiseerd, zie onder voorraadmagazijn, dankzij vele sponsor.

 

 

 

BEZOEK 2021

 

Eind januari heeft Harrie Nuijten weer een bezoek gebracht aan Kandi en in het bijzonder Swamikrouna.  Tijdens zijn reis heeft hij de banden met de gemeente Kandi weer aangehaald en de mensen bezocht waar hij al geruime tijd contact mee heeft. 

Het gezondheidscentrum in Swamikrouna functioneert nog steeds goed en mede dankzij het door het rijk gefinancierde maternité, is er nu altijd medisch personeel aanwezig.

Het comité de gestion voor de te bouwen voorraadschuur is geinstalleerd en de grond is in eigendom.

Harrie heeft samen met de Burgemeester van Kandi de eerste steen gelegd. 

Zodra we volgende sponsors bereid hebben gevonden om ons te ondersteunen kan de bouw beginnen,

 

 

 

VERSLAG BEZOEK 2020

 

Half januari heeft een delegatie van het bestuur, Marianne Hessels-Brock en Harrie Nuijten, vergezeld van Erwin Goossens (fotograaf) wederom een bezoek gebracht aan de gemeente Kandi om zich op de hoogte te stellen van het gezondheidscentrum in Swamikrouna.

Onze komst was tot in de puntjes voorbereid. De gemeente had voor ons vervoer beschikbaar gesteld en de secretaris van Luangba Thon (onze partner) had vertaling naar de lokale taal geregeld. Dat Salimane (penningmeester en coördinator van Luangba Thon) daarbij niet aanwezig kon zijn wegens herstel van zijn hersenbloeding vonden wij een groot gemis.

De gebreken die we vorig jaar hadden geconstateerd zijn inmiddels verholpen. De bevolking van Swamikrouna heeft zelf ook een financiële bijdrage geleverd.

Alles functioneert prima en het centrum wordt door de vrouwen uit het dorp uitstekend schoon gehouden.

’s Ochtends, enkele uren voor onze aankomst, was een jonge vrouw bevallen van een dochtertje , dat natuurlijk al snel tot Marianne werd “gedoopt”.

Bijzonder aangenaam verrast waren we te zien, dat achter het gezondheidscentrum de gemeente met financiering van het rijk een maternité (kraamkliniek) aan het bouwen was dat dienst moet doen voor de omliggende dorpen. De burgemeester vertelde dat juist het functioneren van het gezondheidscentrum daartoe de doorslag had gegeven. Fantastisch dus te vernemen dat ons in 2015 geopende centrum dit mooie vervolg heeft gekregen. 

  

 

  

NIEUWE HULPVRAAG

 

Voor de inhoud van de hulpvraag verwijzen wij u naar het hoofdstuk Voorraadmagazijn,

 

 

 

 Moussilima Jacquet, Zimé Kora Kissira, Marianne Hessels-Brock, Harrie Nuijten, Salimane Assouma +,

Mme.Zenabou, Martin Omer Ahouandogbo.